Ma 6 t/m wo 15 jan 2020 | Nieuwe afleveringen Rail Away

Spoorse evenmenten? Deze plek is gereserveerd voor aankondigingen en bijzonderheden.
Forumregels
Graag het volgende formaat gebruiken voor de titel van een topic: 'Dag en datum of periode | Naam van het evenement'
Gebruikersavatar
Ronnie
Site Admin
Berichten: 21709
Lid geworden op: di aug 21, 2012 8:09 pm
Contacteer:

Ma 6 t/m wo 15 jan 2020 | Nieuwe afleveringen Rail Away

Bericht door Ronnie »

Via EO.nl:
7 Nieuwe Rail Away afleveringen: gletsjers, rendieren en nazigoud

Rail Away is in het nieuwe jaar snel op stoom met maar liefst zeven sprinternieuwe afleveringen! Prachtige, soms besneeuwde, plaatjes uit Frankrijk, Portugal, Duitsland, Zweden. Met als eindstation van deze reeks een spannend verhaal over een verborgen “Gouden Nazitrein” in Polen…

De serie nieuwe afleveringen van Rail Away begint op maandag 6 januari met een prachtige winterse route, gefilmd rond de Franse plaats Chamonix, vlakbij de Mont Blanc. De tweede rit, met een tandradbaan, levert prachtige vergezichten op de gletsjer Mer de Glace.

Onbekend Portugal
In de twee daaropvolgende dagen (7 en 8 januari) gaan we door relatief onbekende gedeelten van Portugal: de Alentejo en Centro de Portugal.

Stoomtrein op smalspoor
Op donderdag 9 januari komen de liefhebbers van stoomtreinen aan hun trekken als we op bezoek gaan in het Duitse Görlitz en Zittau, vlakbij de Poolse grens. Een rit met de Zittauer Schmalspurbahnen is een echte toeristische attractie.

Poolcirkel
Op maandag 13 en dinsdag 14 januari reizen we met de Zweedse Inlandsbaan over een 1200 kilometer lang traject tot in de Poolcirkel. Onderweg kunnen de kijkers genieten van bossen, meren en veel rendieren.

Nazigoud
De serie eindigt op woensdag 15 januari met een bijzonder verhaal: we gaan in Polen op zoek naar de “Gouden Nazitrein” die aan het eind van de Tweede Wereldoorlog verdween. Ergens in een groot tunnelstelsel onder een kasteel zou deze trein verborgen zijn.
De uitzendingen starten om 19:20 op NPO 2.
Goed sporen. Daar houden we van.
Plaats reactie