Jaaroverzicht 2023 Kevin

Post hier je beste, mooiste, speciaalste spoorfoto's van 2023.
Forumregels
Iedere gebruiker mag één topic openen, dus gebruik hem goed. Een topic mag uit maximaal 12 foto's bestaan, dit is dus gemiddeld één foto per maand. Het mooiste is natuurlijk als er daadwerkelijk één foto per maand wordt geselecteerd, maar dit is niet verplicht. Gebruik als topic titel het volgende formaat: Jaaroverzicht 2023 <je forum (nick)naam>
Plaats reactie
Gebruikersavatar
kay-cee
Berichten: 1278
Lid geworden op: za aug 02, 2014 6:17 pm

Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door kay-cee »

Het jaar 2023 is bijna ten einde, tijd om het jaaroverzicht op te maken van dit jaar, een jaar waar veel nieuwe dingen van de grote ''wensenlijst'' gestreept konden worden, ook een jaar ten opzichte van 2022 wat een stuk succesvoller was! Er konden met geluk veel losse dagjes in Nederland maar ook het buitenland besteed worden, maar ook kon er 3 maal op een buitenlandse trip gegaan worden. Bijna 3000 foto’s rijker dit jaar, met genoeg highlights! Geniet van het overzicht!

Januari 2023
Het jaar 2023 begon vrij rustig op hobby gebied, mede doordat januari over het algemeen een druilerige maand is en dat was dit jaar niet anders. Toch kon er in de thuisregio genoeg gefotografeerd worden. Op een spaarzame zonnige dag kon na werk de toen nog de trein waarmee het brood op de plank kwam, doordat deze veelal beladen werd op de Cabooter Railterminal Greenport. Zo kon de Rail Force One 193 623 ‘’Sharky’’ met een zelf beladen trein na werk gefotografeerd worden.
AfbeeldingRFO_193623_Gekkengraafshuttle_HorstSevenum_180123_KC by KayCee.nl, on Flickr
RFO rijdt inmiddels al een dikke 4 jaar een containertrein tussen de APM Terminals op de Maasvlakte 2 en de Cabooter terminal in Blerick en sinds juli 2021 naar de grote nieuw aangelegde containerterminal nabij Horst-Sevenum op industrieterrein Greenport, officiële naar Cabooter Railterminal Greenport. Sinds dienstregeling 2023 heeft de trein in de ochtend een aankomst rond 09:00 in Gekkengraaf vanuit de havens en heeft het een vertrek rond 15:00/16:00 uit Gekkengraaf richting de havens echter in praktijk is dit vaker later dan gepland. Tractie voor de trein is een lok 193 genaamd Vectron. Rijdagen zijn maandag tot en met zaterdag.

Sinds begin 2019 is de 193 623 van MRCE geleased door RFO en heeft deze loc van een outfit voorzien in een haaienjasje met eigenreclame. Sindsdien is het een zeer gewild jachtobject onder treinhobbyisten. Bij de trein van woensdag 18 januari 2023 waren er een aantal 20ft containers geladen achter de lok wat een leuk extraatje opleverde aangezien deze niet vaak op deze trein te zien zijn.

Op de foto de 193 623 ''Sharky'' in dienst van RFO onderweg met een fraai en volbeladen Gekkengraaf-shuttle 63122 vanuit Gekkengraaf naar Maasvlakte West, waarbij vlak voor station Horst-Sevenum net na vertrek gepasseerd wordt.

Februari 2023
De zon begon zich in februari dit jaar toch meer laten zien, daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt tussen het werken door, er werden meerdere mooie dingen vastgelegd zo kon in de thuisregio nieuwe vervoerder Medway met haar 186 224 in de clubkleuren met de MSC Neuss-shuttle vlak erop gevolg door de Rail Force One 193 627 in Raillogix kleurstelling. Ook werd er een dagje richting de spoorlijn tussen Krefeld en Neuss gegaan waar ook de foto van de maand ontstond. Verder waren er deze maand nog werkzaamheden op het baanvak Eindhoven – Roermond wat een aantal omleidingstreinen opleverde aan de zuidelijke Maaslijn ook hiervan konden gelukkig wat zonnige platen gemaakt worden, mede geholpen door de fraaie lichtomstandigheden kon de toch al een paar jaar meelopende LTE 193 232 ‘’The Flying Dutchman’’ met een Wascosa graantrein vastgelegd worden op het dagje waar tussen Krefeld en Neuss werd vertoefd.
AfbeeldingLTE_193232_graantrein_Bösinghoven_D_070223_KC by KayCee.nl, on Flickr
LTE 193 232 ‘’The Flying Dutchman’’ met een Wascosa graantrein vanuit de Europoort (NL) naar Neuss (D) te Bösinghoven (D), 07-02-2023.

Maart 2023
Ook maart was in tegenstelling tot andere jaren erg zonnig en werd er dus wederom in de thuis regio er dankbaar gebruik van gemaakt, dit leverde dan ook weer een handjevol zonnige foto’s op, er zit ook een keerzijde aan de medaille en waren er dus genoeg grijze grauwe dagen, ook dit weer is prima om in te fotograferen al heeft menig fotograaf daar een andere mening over. Zo konden er in dit grijze weer 3 maal de VSOE (Veneti Simplon Orient Express) in zowel Duitsland als Belgie op de foto gezet worden, ook RTB Cargo kon met een G1206 op de stamlijn te Born (NL) met de beladen Mercedes autotrein naar de Koopman vestiging in Born (NL) worden vastgelegd, toch viel de keuze op weer een foto uit Horst-Sevenum (NL), wederom is LTE de vertegenwoordiger van de foto van de maand is. Waar dezelfde dag ook door de nog steeds durende werkzaamheden op het baanvak Eindhoven – Roermond een DB Cargo 6400 met de afvoer UnitCargo uit Geleen Lutterade DSM (NL) welke op de hielen gezeten werd door de RTB Cargo 193 485 ‘’Lokspitze’’ met een mooie Millet keteltrein. Toch viel de keuze op de verse fraai uitgedoste ‘’Three Flames’’ 193 280, die ook geholpen door de lichtomstandigheden een plekje in het jaaroverzicht veroverd. Zij mocht op 2 maart een keteltrein naar Pernis (NL) brengen via de Brabantroute, welke tot op heden een van de laatste inzetten was van de locomotief richting Nederland. De lok zwerft helaas al maanden rond in Zwitserland.
AfbeeldingLTE_193280_ketelwagens_HorstSevenum_020323_KC by KayCee.nl, on Flickr
In november 2022 werd de saaie kale ELL 193 280 bestickerd door LTE in een erg fraaie oranje, groen en blauwe kleurstelling met als thema ''Three Flames'' waarbij wat extra aandacht word gegeven aan het grote hoeveelheid graantreinen die LTE rijdt maar ook hoe milieuvriendelijk LTE rijdt met haar elektrische locomotieven en uiteindelijk hoe aantrekkelijk dit is, dus ''Attracktive blue''. wat het uiteindelijk tot een bont geheel op de locomtief maakt, hetgeen de lok tot een van de mooiste zo niet de mooiste Vectron maakt.

De lok mocht op 2 maart 2023 een keteltrein rijden naar Pernis (NL) rijden waarbij grensovergang Venlo (NL) gekozen werd. in combinatie met zonnige weersomstandigheden werd er dus naar het spoor gegaan om deze trein vast te leggen

Op de foto de fraai bestickerde 193 280 ''Three Flames'' in dienst van LTE onderweg met een keteltrein vanuit Eperjeske-Átrakó (HU) naar Pernis (NL), waarbij in het allerlaatste zonlicht van deze dag het Limburgse dorp Horst-Sevenum (NL) gepasseerd wordt.

April 2023
Al vroeg in het jaar eind april om precies in het jaar werd de eerste meerdaagse buitenland trip ondernomen samen met Vincent, Michel en Leon werd er in de richting van Nienburg (D) gegaan om daar in eerste instantie een 4-daagse trip te gaan doen, echter werd er door de tegenvallende weersverwachtingen de laatste 2 dagen en een staking bij DB Netze de trip ingekort tot 2 dagen. Desalniettemin mocht er zeer zeker niet geklaagd worden, er konden namelijk veel nieuwe dingen bewonderd worden: een aantal Press en EGP 140’ers, de geel/witte EVB en een HHPI Eurodual, een MKB Dual Mode Vectron en een Alpha Trains WLC Vectron konden onder andere vastgelegd worden. Dichter bij huis konden ook nog een aantal dingen vastgelegd worden die de keuze nog lastiger maakte, zo werd de paarse HSL 186 383 met een BASF tankcontainertrein en inmiddels al tot het verleden behorende inzet van een TCS 1700 voor de dolime trein. Aan het eind van de maand werd er ook nog een ruim weekendje naar de Duitse hoofdstad Berlijn gegaan samen met de vriendin, daar stond de stad bezichtigen centraal, echter kon door goed het huiswerk gedaan te hebben thuis, af en toe eens een half uurtje aan de hobby besteed worden, hier stonden namelijk Flixtrain en de verschillende nacht(slaap)treinen die Berlijn aandoen centraal, zo werd onder andere de Snalltaget slaaptrein tussen Berlijn (D) en Malmo (S) vastgelegd met een fraaie BR112 met slabbertje, welke helaas in deze combinatie ook al tot het verleden behoort. Ook deze maand komt er weer een foto sterk naar voren weer geholpen door de fraaie lichtomstandigheden, een koppeltje fraaie oude dames in vorm van 2 Press 140’ers met een keteltrein bij Linsburg.
Afbeeldingpress_140042_140037_ketels_Linsburg_D_180423_KC by KayCee.nl, on Flickr
Vanwege fijn voorspeld weer in het noorden van Duitsland op woensdag 19 april 2023, echter werd op goed geluk al in de middag van dinsdag 18 april 2023 vertrokken vanuit Nederland. De keuze pakte ook zeer goed uit, elke noemenswaardige trein reed ook in de zon tussen de vele wolken door.
Er werd richting de spoorlijn tussen Bremen en Hannover gegaan, dit omdat de spoorlijn tussen Hamburg - Lüneburg en Uelzen maar enkelsporig beschikbaar was. Nadat er bij Borstel al 3 oude dames gefotografeerd konden worden, werd dit op de fraaie stek bij Linsburg (D), nog dunnetjes overgedaan. Hier kon nog een duo oude dames geklikt worden welke onderweg waren met een keteltrein beladen met diesel (UN1202).
Op de foto de blauwe 140 042 en 140 037 beide in dienst van Press onderweg met een ketelwagentrein 95334 (beladen met dieselolie (UN1202)) vanuit München Freiham (D) naar Wilhelmshaven Ölweiche (D). Waarbij onder werkelijk heerlijke lichtomstandigheden het duo kon worden afgedrukt bij Linsburg (D).

Mei 2023
Het voorjaar van 2023 was erg wisselvallig te noemen, er waren zeer zonnige dagen maar ook dagen met zware regen en onweersbuien, toch kon er deze maand wederom een 2-daagse buitenlandse trip georganiseerd worden nadat er vrijgenomen werd op werk, ditmaal was de bestemming het altijd drukke Maintal, de spoorlijn tussen Gemunden am Main (D) en Würzburg (D). Ook ditmaal aan de spoorlijn samen met Jelani en Leon stelde zeker niet teleur, er konden onder andere WLC 187 met een K+S kalitrein, SETG met een houttrein, Locon 192 060, Wenzel Vectrons, EVB haar geel/witte, ECCO, DB Cargo en Belog Eurodual(s), 193 595 van Raaberbahn, 2 maal 143’ers van Bahnbau Gruppe en SKL, de Nighjet 1293 200 van ÖBB, een aantal fraaie 140’ers van Bayernbahn met de Henkeltrein en tot slot de Paardenvectron 3.0, Bomenvectron 2.0 en Edelstahl Vectron met veel vreugde alle vastgelegd worden. Toch viel de keuze onlangs de vele zonfoto’s op een foto met wisselvallig weer, waarbij wel een grote dosis geluk bij nodig was. Nadat op 24 mei 2023 de zoveelste onweersbui over Limburg trok kon RRF met een fraaie oranje Class66 een inmiddels ter ziele? zijn kolenverbinding tussen Gelsenkirchen Scholven (D) en Maasvlakte West (NL) worden vastgelegd in de zon onder een giet zwarte lucht, maakt het dus de 3de foto opdezelfde fotostek in Horst-Sevenum (NL).
Afbeeldingrrf_65301_kolentrein_HorstSevenum_240523_KC by KayCee.nl, on Flickr
RRF Class66 653-01 met een kolentrein vanuit Gelsenkirchen Scholven (D) naar Maasvlakte West (NL), passeert Horst-Sevenum (NL) onder een gietzwarte lucht en maakt zich snel uit de voeten opweg naar de bestemming. Horst-Sevenum (NL), 24-05-2023.

Juni 2023
Zoals bijna gewoonlijk doet de zomer in juni haar intrede, er komen warme temperaturen bij kijken, wat ook haar keerzijde heeft in het weer, wat ook dit jaar duidelijk merkbaar was de maand was erg wisselvallig qua weer, toch konden er 3 losse dagen richting de Rheinstreckes gegaan worden samen met Leon, 1x werd er richting Köln – Koblenz getrokken wat niet echt een succes werd, er reed erg weinig verkeer. De 2x richting Koblenz – Mainz eveneens samen met Leon waren van ongekende hoogte, zo kon er op de eerste dag op 2 juni al op een nieuwe fotostek tussen Kaub en Lorchhausen 5 klappers in blokafstand vastgelegd worden: DB Eurodual met Garching kolentrein, Bayernbahn 140 met de Henkel trein, DB Cargo met de Pordeone KLV (ter ziele inmiddels) maar ook een Zwei Pole Vectron van TXL en Boxxpress met een containertrein zaten alle in de blok van 5. Een uur later werd het nog mooier met de Rheincargo Kinderlok en de Clockwork 186 423 van RTB Cargo, maar ook konden er 2 langgekoesterde wensen vervuld worden. Er konden deze dag maar liefst 2 reclame DB 101’en vastgelegd worden in de vorm van de inmiddels ontstickerde 101 088 ‘’Dampftourroute Sachsen met EC115 en de 101 110 ‘’50 Jahre Intercity’’ met IC119 (die ook al ter ziele is inmiddels) die andere wens was SBB Cargo met een blauwe Vectron voor een Wetron shuttle, en of dit deze dag lukte! Later in dit stukje er meer over, eerst verder met de 2de dag op 13 juni, nadat we dachten dat het niet beter op die dag 2 weken ervoor, ging dit op 13 juni vrolijk verder, de dag begon met de blauwe HSL 186 381 met een lege Hödelmayr autotrein gevolgd door, wederom een reclame 101 die nog ontbrak in de collectie, ditmaal de DB 101 115 ‘’Bahnbonus’’ met EC9, een hoogtepunt deze dag was dan wel een Hectorrail 151 met een beladen autotrein, gevolgd door wederom een blokje 4 klappers in blokafstand: Backbone 193 met Pordenone, de groene Offroad, een VTG Rail Vectron en tot slot een Nesa 218. Maar de echte juweeltjes van de dag was toch die Hectorrail 151 samen met de in blokstand van elkaar rijdende toen nog gloednieuwe Silverpiercer 193 108 en 193 701 ‘’RT&S’’ welke beide bij de jeugdherberg in Sankt Goar afgedrukt konden worden, als kers op de taart konden bij Oberwesel nog gouden HSL 185 met een beladen Hödelmayr autotrein en tot slot weer de reclame 101 088 ‘’Dampftourroute Sachsen’’ op de plaat worden geslingerd, door al dit moois werd de keuze voor een foto van de maand erg lastig, maar doordat er al meerdere eerdere pogingen mislukte door leeg aan de loc of zon uit of kruising viel de keuze op de blauwe SBB Vectron met een wel heel fraai beladen Wetron-shuttle bij Kamp-Bornhofen. Het ging ditmaal ook allemaal maar net goed zowel met kruising als de lichtomstandigheden, de foto werd in het allerlaatste bruikbare licht geklikt om 20:20u!
AfbeeldingSBB_193520_Wetron_KampBornhofen_D_020623_KC by KayCee.nl, on Flickr
SBB Cargo 193 520 met een heel fraai beladen Wetron-shuttle 40068 vanuit Busto Arsizio (I) naar de Cabooter Rail Terminal Greenport te Gekkengraaf (NL). Kamp-Bornhofen (D), 02-06-2023.

Juli 2023
Juli van dit jaar stond wederom in het teken van de jaarlijkse vakantie naar Oostenrijk samen met de vriendin waar net zoals in Berlijn andere dingen dan de hobby centraal stonden, toch kon er af en toe een paar uurtje in de ochtend of avond besteed worden aan de hobby, zo er werd een dikke week in de regio Bischofshofen vertoefd, helaas was het weer niet al te zonnig maar veel grijs weer, onlangs dat konden er toch een aantal fraaie zonnige platen gemaakt worden. Onder andere kon het standardverkeer op de spoorlijn, een 2tal ÖBB reclame Tauri de 1016 020 ‘’Profis am Werk’’ en 1116 249 ‘’ÖFB’’, een dubbele CD Cargo / Budamar met LKW Walter trein en tot slot een witte Snalltaget Vectron met de Snalltaget naar Innsbruck vastgelegd worden in de zon, al het andere noemswaardige kwam onder bewolkte omstandigheden door. Meer succesvol waren de 4 dagen in voor de 2de keer dit jaar het Maintal tussen Gemünden am Main en Würzburg. In de succes volle avonden konden veelal klappers op brug bij Gemünden am Main vastgelegd worden, maar de ochtenden hadden ook genoeg in petto, de fotograaf had als wens nog eens in het Maintal de WLE 189 met een Warsteiner containertrein vast te leggen, dit lukte op de desbetreffende zaterdagochtend ook met een fraaie lading aan Warsteiner containers. Vlak daarvoor zat een Raildox 187 met beladen houtttrein, ook de LTE 193 958 met beladen autotrein en wat later bleek 5! TXL reclame Vectron konden worden vastgelegd! De 193 228 ‘’Vorsicht magnetisch!’’, 193 234 ‘’Offroad’’, 193 617 ‘’Friedrichsbewegung’’, 193 878 ‘’Wir brennen für was wir tun’’ en 193 996 ‘’Ökölogik’’ konden van alle zon foto’s gemaakt worden. Ook werd er wederom 2 dagen aan de Rheinstrecke gezeten daar kon alweer een reclame DB 101 gestreept worden, de 101 019 ‘’Fahrtziel Natur’’ met EC9. Verder werd er deze maand eigenlijk niet veel gedaan. Doordat de fotograaf de opvolger van de Flammen Taurus de Flammen Vectron nog niet had weten te bemachtigen, en tijdens het verblijf in het Maintal dankzij een melding de lok wel kon afstrepen bij Wernfeld werd de lok dan ook foto van de maand.
AfbeeldingTXL_193878_containers_Wernfeld_D_180723_KC by KayCee.nl, on Flickr
Midden juli stond de jaarlijkse zomervakantie naar het buitenland weer op het programma. Dit jaar werden er 5 dagen richting het welbekende Maintal gegaan, waar in het dorpje Langenprozelten (D) onder de rook van Gemünden am Main (D) in een mooi appartement werd vertoeft. Waar hoofdzakelijk alleen s'ochtends en s'avonds even gehobbyd werd. Er werd na het Maintal ook nog een aantal dagen richting Oostenrijk gegaan.

De dagen in Duitsland waren uitstekend qua weer, alleen midden op dag ontstonden de nodige stapelwolken en loste in de namiddag ook weer op, qua treinverkeer was het meestal magertjes in aantallen dan, echter de treinen die passeerde zeker de moeite waard, vooral TXL was deze dagen in een goede bui en konden er veel reclameloks, afgestreept worden van het welbekende lijstje.

Op dinsdagochtend voordat er richting Oostenrijk gereden werd kon nog de ''Flammenvectron'' 193 878 gefotografeerd worden, deze reed de containertrein vanuit Wolfurt (A) naar Bremerhaven (D), daar waar deze verbinding qua belading nog wel eens de wensen overlaat, was ze deze ochtend volledig beladen.

Nadat jarenlang de 182 572 in een identieke ''Flammen'' bestickering heeft rondgereden, is de 193 878 de opvolger, zij heeft de ''Flammen'' bestickering aangemeten gekregen, met de slogan ''Wir brennen für was wir tun''.

Op de foto de 193 878 ''Wir brennen für was wir tun'' in dienst van TXL onderweg met een volbeladen containertrein vanuit het Oostenrijkse Wolfurt naar Bremerhaven (D). Waarbij het in het Maintal gelegen dorpje Wernfeld (D) opweg naar bestemming gepasseerd word.

Augustus 2023
Na al die buitenlandse trips van april tot en met juli moest er natuurlijk ook weer gewerkt voor de laatste 2 maanden bij de Cabooter Railterminal Greenport. Dus werd er vrijwel alleen maar rondom de thuisregio wat treintjes geklikt, op 1 foto na, later meer! In augustus en september was werderom grensovergang Emmerich versperd vanwege werkzaamheden dit resuleerde weer in omleidingen via de Brabantroute. De zonnige dagen in augustus waren wederom schaars maar konden toch weer benut worden voor of na het werk. Zo begon Rail Force One deze maand met het vervoer van erts in Innofreight Rocktainers van en naar de Sloehaven, waar direct een zonnig plaatje van gemaakt kon worden, maar ook de nog altijd via Nederland rijdende Rasselsteiner met een Railtraxx Class66 op de foto gezet worden maar ook de gloednieuw bestickerde RTB Cargo 193 945 ‘’Europe Intermodal’’ kon op de eerste rit in haar nieuwe jasje direct vastgelegd worden. Er werd dus zoals gezegd maar 1 foto op Duits grondgebied gemaakt, er kwam weer een ontmoeting met de DB 101 019 ‘’Fahrtziel Natur’’ tot stand. De fraaie reclamelok werd daarom als foto van de maand omschreven.
Afbeeldingdb_101019_IC2311_Angermund_D_100823_KC by KayCee.nl, on Flickr
DB 101 019 ‘’Fahrtziel Natur’’ met IC 2311 vanuit Westerland(Sylt) naar Köln Hbf (D) te Angemund (D), Angermund (D), 10-08-2023.

September 2023
September dit jaar was eigenlijk een kopie van augustus dit jaar, er werd veel gewerkt en alleen maar wat in de thuisregio gehobbyd, maar ook deze maand mede doordat er nog steeds omleidingen plaatsvonden wierp dit weer haar vruchten af, zo kan een extra gezelschapstrein vastgelegd worden met de RXP 9901, daarop gevolgd door een blauwe SBB Vectron en een Silverpiercer van eveneens SBB. Ook Rail Force One met 1 van haar haai Vectrons met een fraaie containertrein gezien worden.Tot slot kwam een eind aan een lange jacht op de alleen op dinsdag via Nederland rijdende Ambrogio shuttle van BLS Cargo, deze kon vastgelegd worden in Breyell met de 475 420 in de zon. Toch viel de keuze voor foto van de maand op de nu nog zeer fotogenieke enkelsporige dieselspoorlijn tussen Venlo en Roermond, genaamd de Maaslijn. Er ontbrak nog altijd een mooie foto van de lime gele 1375 met Poll Nussbaumer KLV. Dit lukte dan ook deze maand.
AfbeeldingCT_1375_PollNussbaumer_Reuver_140923_KC by KayCee.nl, on Flickr
Captrain 1375 met een volle fraai beladen Poll Nussbaumer (tank)containertrein uit Wien Fradenau Hafen (AT) naar Geleen Lutterade DSM (NL) te Reuver (NL), Reuver (NL), 14-09-2023.

Oktober 2023
In oktober werd begonnen aan een nieuw avontuur: machinist (in opleiding) bij DB Cargo. Vanzelfsprekend neemt dit heel veel tijd in beslag, maar een erg leerzaam avontuur. Daarom werden er ook weinig tijd in de hobby gestoken, wel kon er 1 hoogtepunt worden vastgelegd op een vrije dag. TXL reed bij daglicht de lege afvaltrein vanuit Amsterdam naar Rome.
AfbeeldingTXL_193282_afvaltrein_Blerick_121023_KC by KayCee.nl, on Flickr
Doordat de Italiaanse hoofdstad Rome haar enorm grote hoeveelheid afvalstroom niet verwerkt krijgt rijd er sinds enkele maanden eenmaal per week een bloktrein naar Amsterdam Houtrakpolder (NL) om daar de grote hoeveelheid afval te verbranden. De trein komt zondagochtend over de grans via Venlo (NL) en is rond het middaguur dan in de Nederlandse hoofdstad. De lege terugrit word dan maandagavond gehouden.

Vervoerder van deze nieuwe verbinding is het Duitse TX Logistik kortweg TXL, dat dus haar terugkeer maakt in Nederland nadat het een aantal jaar geleden haar enige railverbinding naar Nederland verloor, in die jaren zijn er een flink aantal bonte Vectrons bij TXL in dienst gekomen die ook naar Nederland ingezet kunnen worden.

Op 10 oktober 2023 was de trein uit Italië gestrand in Venlo door een defecte locomotief, dus daardoor was de tegentrein ook naar Italië weer flink te laat, dit kwam uiteraard ten goede van de fotografen want de tractieleverancier van de trein was de fraai bestickerde ''ELLorean'' 193 282.
De ietwat vuile 193 282 ''ELLorean'' in dienst van TX Logistik met lege vuiltrein uit Amsterdam Houtrakpolder (NL) naar Rome (I) heeft grensstation Venlo (NL) op weg naar bestemming bijna bereikt tijdens de passage in Blerick (NL).

November 2023
November was zowaar een kopie van oktober, er werd gestaag druk doorgegaan met de opleiding waardoor er weinig tijd was voor de hobby toch werd er tijdens een rit vanuit de Sloehaven opgemerkt in Venlo dat 7 van de 11 Buffels die in Blerick stonden vertrekgereed gemaakt werden om het Railadventure naar Roemenië te gaan, een erg makkelijke keuze dus want deze kon in een schitterend kleurrijk Venloose bos gefotografeerd worden.
Afbeeldingrailadventure_111222_Buffeloverbrenging_VenloGrens_211123_KC by KayCee.nl, on Flickr
Railadventure 111 222 met 7 Buffels aan de haak (3414 + 3419 + 3420 + 3422 + 3423 + 3441 (ex Syntus 54) + 3442 (ex Syntus 55)) vanuit Venlo (NL) naar Wien (AT) waar ze verder klaargemaakt worden voor dienst te gaan doen in roemenie. Onder een schitterend kleurpallet kon de combinatie vastgelegd worden te Venlo Grens (NL), Venlo Grens (NL), 21-11-2023.

December 2023
December is en was zoals altijd zo grauw en grijs als het maar kan, maar wel een leuke maand door de feestdagen! Door nog steeds druk te zijn met de opleiding werd er ook deze maand maar een handjevol foto’s gemaakt, er was zelfs 1 strak blauwe dag en in combinatie met wederom omleidingen via de Brabantroute werden er een aantal plaatjes gemaakt, daarin was de keuze uit de bestickerde KRE 193 128 of de SSN Kerstexpress met de Centralbahn 110 278, ook werd er een succesvolle dag in het bos gestaan, waar met de omleidingen maar liefst 30 goederentreinen in mooi licht geklikt konden worden. Toch viel de keuze op de bestickerde Vectron van Kombi Rail Europe.
Afbeeldingkre_193128_Duisburgshuttle_Dülken_D_021223_KC by KayCee.nl, on Flickr
Van 25 november 2023 tot en met 10 december 2023 stonden er wederom werkzaamheden bij grensovergang Emmerich (D) op het programma. Dit resulteerde ook wederom in omleidingsverkeer via grensovergang Venlo (NL).
Kombirail Europe stond jarenlang om haar saaie materieelpark bekend. Daar is in 2023 verandering ingekomen sinds het bedrijf 2 Vectrons huurt. De 193 106 en 193 128.
De 193 106 in speciale bestickering op de baan kwam. Dit voor het aanstaande 15 jarige bestaan van het bedrijf. De tweede lok de 193 128 heeft ook reclame gekregen met de volgende slogan "Kombirail Europe - Join the team - We trust in Rail".
Op de zonnige zaterdag 2 december 2023 mocht de redelijke schone 193 128 een fraai beladen containershuttle van Waalhaven Zuid (NL) naar Duisburg Ruhrort Hafen (D).

Dit was mijn jaaroverzicht, wat mij nu nog te zeggen is: Voor iedereen fijne jaarwisseling en een spoors 2024!
PS, vele van de foto’s uit 2023 staan nog niet op Flickr.
arnold
Berichten: 14629
Lid geworden op: di aug 21, 2012 2:51 pm
Locatie: Helmond
Contacteer:

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door arnold »

Zeer fraai totaal overzicht Kevin. Kan moeilijk favoriet plaatje kiezen. En voorkomend jaar veel succes met je verdere opleiding/ritjes via de Brabantroute.
Gebruikersavatar
wouterder
Berichten: 739
Lid geworden op: wo okt 29, 2014 8:36 pm

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door wouterder »

Mooi overzicht. Vooral die lucht in mei!
Gebruikersavatar
stijn55
Berichten: 396
Lid geworden op: vr mei 08, 2020 7:40 am
Locatie: Deurne

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door stijn55 »

April en, uiteraard, juni zijn de absolute knallers uit een nette serie Kevin!
VinceCargo
Berichten: 3085
Lid geworden op: vr aug 16, 2013 4:39 pm
Locatie: Woerden
Contacteer:

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door VinceCargo »

Ongekende reeks, heel fraai!
Geen handvol, maar een land vol
de-treinfan
Berichten: 214
Lid geworden op: ma jun 22, 2020 10:25 pm

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door de-treinfan »

Leuk jaaroverzicht Kevin! Ik ga voor juli. :)
David
Berichten: 1544
Lid geworden op: do sep 06, 2012 10:55 am
Locatie: Norrköping
Contacteer:

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door David »

Fraai overzicht! Ik ga voor april en september.
Staaijeren
Berichten: 266
Lid geworden op: di mei 03, 2016 6:41 pm

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door Staaijeren »

Mooi overzicht Kevin, ik ga voor juli.
Foto's op Flickr
Gebruikersavatar
RemcoG
Berichten: 345
Lid geworden op: do jan 31, 2019 4:48 pm
Locatie: Omgeving Zbm
Contacteer:

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door RemcoG »

Heerlijke afwisselende reeks! April en mei zijn fenomenaal!
Misschien kunnen we stoomlocs herintroduceren
Kevinrail
Berichten: 427
Lid geworden op: vr feb 06, 2015 9:29 pm

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door Kevinrail »

Het is een heel fraai jaaroverzicht geworden Kevin! Lekker veel modern materieel maar ook een enkele klassieker in het jaaroverzicht. Mijn favorieten zijn de plaatjes van April, Mei en November.
Gebruikersavatar
RedmarStam
Berichten: 149
Lid geworden op: vr dec 28, 2018 5:01 pm
Locatie: Veendam

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door RedmarStam »

Fraai overzicht, Kevin. April, juni en september als favoriet! :)
Flickr: --> Klik <--
wessele
Berichten: 759
Lid geworden op: do jun 13, 2013 11:27 am
Locatie: Waardenburg

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door wessele »

Mooie serie Kevin. Ik ga voor september als favoriet.
ThijsvLoon
Berichten: 157
Lid geworden op: di dec 31, 2019 3:43 pm

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door ThijsvLoon »

Fraai! De sfeer van Mei is echt super vet!
Gebruikersavatar
kay-cee
Berichten: 1278
Lid geworden op: za aug 02, 2014 6:17 pm

Re: Jaaroverzicht 2023 Kevin

Bericht door kay-cee »

Thanks allemaal!
Plaats reactie