Spotplekken Driebergen

Interessante spotplekken
Plaats reactie
Jordy5834
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 10, 2014 3:52 pm
Locatie: Driebergen
Contacteer:

Spotplekken Driebergen

Bericht door Jordy5834 » di okt 14, 2014 3:13 pm

Voor al er een keer weer eens een leuke trein komt op deze lijn zijn deze plekken echt aanraders (tenzij de zonstand op dat moment slecht is) houd er alleen wel rekening mee, dat er weinig plek is! Meestal is er maar plek voor zo'n 4 á 5 man.
De aanraders zijn de twee onderstaande plekken.

De Drift:
Vanuit de richting Utrecht:
Afbeelding
Vanuit de richting Arnhem:
Afbeelding
Neem vanuit Utrecht vanaf de A12 afslag 20 en ga bij de stoplichten rechtsaf, rij dan langs het politiebureau af en ga vervolgens bij de T-splitsing naar links de Loolaan op, rij die uit tot dat je bij de rotonde komt, neem vanaf die rotonde de derde afslag en rij de tunnel onderdoor en sla vervolgens meteen rechtsaf ''De Drift'' op, dit is een doodlopende weg, dus rij deze uit, en je bent gearriveerd op de spotplek.
De zonstand vanuit de richting Utrecht is vooral goed in de ochtend, vanuit Arnhem is het rond die tijd echt niet te doen, maar juist 's avonds.
De treinen die hier rijden zijn vooral de normale personentreinen, maar meestal in de ochtend rond half 11 de lege kalktrein.
Treinen vanuit de richting Arnhem kunnen hier ook gefotografeerd worden, alleen is het vaak onmogelijk om de hele trein erop te krijgen i.v.m. de bebossing.

Overweg, De Arnhemse Bovenweg:
Afbeelding
Ook hier geldt: Neem vanuit Utrecht vanaf de A12 afslag 20 en ga bij de stoplichten rechtsaf, rij dan langs het politiebureau af en ga vervolgens bij de T-splitsing naar links de Loolaan op, rij die uit tot dat je bij de rotonde komt, neem vanaf die rotonde de derde afslag en rij de tunnel onderdoor. Rij door tot voorbij de spoorbomen, daar meteen rechts kun je 't Haagje in rijden, en kun je eventueel je auto kwijt.
zonstand is hier goed in de namiddag, en voor de treinen die hier rijden ... zie het bovenstaande bericht. ;)
Maar let op!: treinen uit de richting van Utrecht zijn hier echt niet te fotograferen ... vind ik dan. ;)

Beide plekken zijn overigens ook anders te bereiken:
Neem vanuit Utrecht afslag 20 en ga bij de stoplichten línksaf, ga bij de volgende stoplichten rechtdoor, (je ziet het spoor al) je rijdt over het spoor heen en gaat bij de eerstvolgende stoplichten rechtsaf de Breullaan op, deze rij je uit totdat je op de Arnhemse Bovenweg komt, en daar ga je naar rechts, tot dat je het spoor ziet.
De spoorbomen (foto 2) is de plek voor treinen uit de richting Arnhem, sla dus voor de spoorbomen linksaf 't Haagje in (heuveltje af) en daar kan je eventueel je auto neerzetten.
De Drift (foto 1) is verder doorrijden tot vóór de tunnel sla dan naar links en rij dat weggetje uit, dan ben je gearriveerd. :)
Treinen rijden niet op tijd, maar op rails...

Jordy5834
Berichten: 488
Lid geworden op: ma mar 10, 2014 3:52 pm
Locatie: Driebergen
Contacteer:

Re: Spotplekken Driebergen

Bericht door Jordy5834 » wo okt 15, 2014 10:43 am

Kleine update:
De plekken zijn ook gewoon lopend bereikbaar vanaf het station van Driebergen-Zeist.
Loop aan de Arnhem-zijde het staion uit en steek over bij de stoplichten, loop richting het bos het fiets/looppad op en loop dat uit (je komt dan langs de Hockey-velden) Als je het vervolgens uit hebt gelopen, ben je al bij de overweg van de Arnhemse Bovenweg. Wil je naar De Drift steek dan de weg over en loop rechts richting de tunnel, ga vlak daarvoor naar links en loop het uit, na 100 meter ben je op de plek en kun je gaan spotten 8-)
Treinen rijden niet op tijd, maar op rails...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast